חומר טכני

t_1

שפכים חקלאיים – הצגת הבעיה

תהליך הטיפול בתשטיפים המכילים חומרי הדברה מתחיל מאיסוף התשטיפים בצורה מסודרת אל מיכל איסוף תחתי או עילי (בהתאם לתנאי השטח).

t_2

ברושור סנטינל

חברת "סילון אקולוגיה בע"מ" מציגה תהליך סנטינל לטיפול בתשטיפים המכילים חומרי הדברה שמקורם ב: שאריות חומרי ריסוס ומי שטיפת מטוסי ריסוס, שאריות חומרי ריסוס ומי שטיפת טרקטורי ריסוס, מפעלים לייצור חומרי הדברה, שטיפת מיכלים שהכילו חומרי הדברה, שטיפת ירקות ופירות בבתי אריזה.

t_3

בדיקות מעבדה – Jar Test

לפני כל הצעה לטיפול יש לבצע בדיקות מעבדה. בדיקות המעבדה כוללות בחינת תגובת התשטיפים או השפכים לטיפול הפיסיקו כימי. לצורך זה אנו משתמשים ב- JAR TEST.

t_4

טיפול בשפכים חקלאיים

חברת סילון אקולוגיה בע"מ מציגה מתקן לטיפול בשפכי תעשייה שונים ובמיוחד בתשטיפים המכילים חומרי הדברה. מקור התשטיפים המכילים חומרי הדברה הוא: מטוסי ריסוס, טרקטורי ריסוס, מפעלים לייצור חומרי הדברה, ושטיפת ירקות ופירות בבתי אריזה או במפעלי מזון.

t_5

אנליזה של תשטיפים מטופלים

איכות התשטיפים המטופלים נקבעת על ידי אנליזות כימיות של הרכבם ועמידה בתנאי הרשויות השונות. במאמר הבא הבאנו דוגמא לתוצאות לאחר טיפול שמתבצע בשלושה שלבים: שלב 1 "סנטינל" שהוא שלב פיסיקו כימי, השלב 2 סינון דרך ממברנות ושלב 3 ליטוש על גבי פחם פעיל.

pict_6

הטיפול בבוצה

הבוצה נוצרת בשלב הפיסיקו כימי. כמות הבוצה תלויה בריכוז המזהמים שבתשטיפים אך מנסיוננו אין היא עולה על 5% משקלי מס"כ משקל התשטיפים שטופלו. כלומר על כל מ"ק תשטיפים יש מקסימום 50 ק"ג בוצה.